Seneste Indlæg

04/06/2015

For lidt selen kan måske holde storken væk

Vi véd allerede, at der er en lang række forudsætninger, der skal være til stede, hvis en kvinde skal blive gravid. Men når det ikke lykkes at blive gravid, kan det være vanskeligt at klarlægge årsagen eller årsagerne entydigt. Alligevel lykkes det statistisk i op imod 85% af alle tilfælde af ufrivillig barnløshed at stille en diagnose. Men i de sidste ca. 10-15% af tilfældene kan det være rigtig vanskeligt at påvise en entydig årsag.

 

Mange ufrivilligt barnløse i denne gruppe (som ikke kan diagnosticeres) vælger derfor ofte selv at gå frem efter udelukkelsesmetoden. Det kan være en række livsstilsfaktorer, man selv kan ændre på såsom motion, rygning, stress mm.

 

Nu er der imidlertid en række studier, der peger på, at selenmangel kan være en medvirkende årsag til ufrivilligt barnløshed. Og både hos manden og hos kvinden.

Det er påvist, at skjoldbruskkirtlen har stor betydning for kvindens fertilitet, tidlig abort og flere andre ting. Og man véd også, at selentilskud kan være med til at normalisere skjoldbruskkirtlens produktion af de stoffer, som øger chancen for at blive gravid og gennemføre graviditeten normalt. Derfor er medicinalindustrien nu gået i gang med at udvikle selenholdige produkter, som måske kan være med til at øge chancen for graviditet hos den gruppe ufrivillligt barnløse, som ikke kan diagnosticeres i dag.

 

Nyheden kan læses hos www.naturli.dk og er lagt på nettet den 11.05.2015

Kommentarer