Seneste Indlæg

08/04/2015

Akupunktur og fertilitetsbehandling

Flere og flere danske kvinder i fertilitetsbehandling supplerer behandlingen med akupunktur. Og flere danske eksperter mener, at det er en god idé. Fertilitetsklinikken Trianglen oplyser, at omkring 90 pct. af deres patienter bruger det.
Et studie fra 2006, som Marianne Søs Krogslund fra Trianglen er med i, viser en øget chance for graviditet, når man bruger akupunktur i umiddelbar forlængelse af fertilitetsbehandlingen.
Forklaringen kan være, at blodtilførsel til livmoderen øges via behandlingen og det befrugtede æg har sandsynligvis lettere ved at sætte sig fast, mener Marianne Søs Krogslund.
Imidlertid findes der et andet studie over samme emne – men fra London – som slår fast, at der ikke er en sammenhæng mellem akupunktur og større succes med fertilitetsbehandling.

Speciallæge på Maigaard Fertilitetsklinik, John Kirk, fortæller dog, at der er noget, der tyder på, at nogle kvinder kan have gavn af akupunktur i forbindelse med fertilitetsbehandlingen. Men han understreger, at han ikke har evidens for det.

Artiklen er skrevet af Chr. Hansen & Maria Cuculiza og bragt i Metroexpress, Århus Vest den 07.04.2015

Kommentarer